Składniki na 10 ciastek/ Ingredients for 10 pastries:
-1 i 1/4 szklanki (310 ml) mleka/ 1 and 1/4 cups (310 ml) milk
-1 i 1/4 łyżeczki miodu/ 1 and 1/4 teaspoon honey
-3 szklanki (230 g) wiórków kokosowych/ 3 cups (230 g) grated coconut
-1/2 szklanki (125 g) cukru/ 1/2 cup (125 g) sugar
-1/2 szklanki (70 g) mąki/ 1/2 cup (70 g) flour
-2 łyżeczki proszku do pieczenia/ 2 tsp baking powder
-2 duże jajka, dobrze roztrzepane/ 2 large eggs, well beaten
1 szklanka - 250 ml
Przygotowanie/ Preparation:
- Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Wgłębienia w formie do muffinów wyłożyć papierowymi papilotkami. Zagotować mleko z miodem, odstawić z ognia./ Heat the oven to 180 degrees. Recesses in the form to the muffins out paper forms. Boil the milk withhoney, leave it out of the fire.
- Wymieszać wiórki kokosowe, cukier, mąkę i proszek do pieczenia. Powoli wlać mleko i wymieszać. Dodać roztrzepane jajka i mieszać aż składniki dobrze się połączą./ Mix coconut, sugar, flour and baking powder. Slowly pour the milk and mix. Add beaten eggs and stir untilthe ingredients well blended.
- Masą napełnić papilotki, dbając aby masa za każdym razem była dokładnie wymieszana. Piec na złoty kolor, przez około 25 - 30 minut./ The mass of hair curlers to fill up, taking care to mass whenever she was thoroughly mixed. Bake untilgolden, about 25-30 minutes.
No bardzo apetyczne :)
OdpowiedzUsuńPotwierdzam :)
Usuń