Salad with tuna and egg in a shirt with avocado and sunflower seeds
Składniki, 2 porcje/ Ingredients 2 servings:
• 1/2 opakowania mieszanki sałat z roszponką/ 1/2 package salad mixture with corn salad
• 1/3 puszki tuńczyka/ 1/3 cans of tuna
• 1/2 dojrzałego dużego awokado/ 1/2 large ripe avocados
• 3 łyżki pestek słonecznika/ 3 tablespoons sunflower seeds
• 2 jajka/ 2 eggs
• winegret: 2 łyżki oliwy extra vergine, 1 łyżka soku z cytryny, 2 łyżeczki syropu klonowego (lub z agawy lub miodu), sól i pieprz/ Vinaigrette: 2 tablespoons olive oil extra vergine, 1 tablespoon of lemon juice, 2 teaspoons maple syrup(or Agave or honey), salt and pepper
• do podania: bagietka/ application: baguette
Przygotowanie/ Preparation:
Sałatę wyłożyć do salaterek. Dodać tuńczyka, obrane i pokrojone awokado oraz zrumienione na suchej patelni pestki słonecznika. Skropić składnikami winegretu i doprawić solą oraz pieprzem, nie mieszać. Na wierzchu ułożyć jajka ugotowane w koszulkach (przepis poniżej), podawać z bagietką./ Put the lettuce into small cups. Add tuna, peeled and sliced avocado and brown on a dry Pan sunflower seeds. Drizzle vinaigrette ingredients and season with salt and pepper, do not mix. On top lay eggs cooked in t-shirts (recipe below), serve with a baguette.
Jajka w koszulkach: do garnka wlać wodę na wysokość około 10 cm, zagotować. Zmniejszyć ogień do minimum. Jajka rozbić i przelać do małych miseczek. Przechylić miseczkę i ostrożnie zanurzyć ją częściowo w gotującej się wodzie, a następnie delikatnie przelać jajko do wrzątku. Gotować na minimalnym ogniu przez około 4 minuty. Jajka wyjąć łyżką cedzakową i osuszyć ręcznikiem papierowym./ Poached eggs: pour water into the pot up to a height of about 10 cm, bring to a boil. Reduce heat to a minimum. Break the eggs and pour into small cups. Tilt the dish and carefully dip it in boiling water and then gently pour egg into boiling water. Cook on minimum heat for about 4 minutes. The eggs take a tablespoon of cedzakowa (with holes) and dry with a paper towel.
How long does this salad? Cheyenne
OdpowiedzUsuńCheyenne if you skip ahead to do it during a 20-minute :)
UsuńHey, I'm allergic to Sunflower. You need to add it if you can substitute pine nuts? :) Inez
OdpowiedzUsuńOh, Inez, I'm so sorry. You do not need to add sunflower seeds, but if You will bluefin tuna tasted with nuts, Yes, you can add them.
UsuńI do not like nuts with tuna. Generally I don't like groceries. Holly
UsuńThe taste is not discussed. :P
Usuń